Jablečné suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné suflé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56372 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na suflé | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
60 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jablka |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 g | Ořechy vlašské |
150 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na šlehačku | |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Zázvor mletý |
20 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 318,1mg |
Draslík | 301,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka, Med včelí, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Med včelí, Zázvor mletý, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné suflé postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na 50 g másla opražíme vločky, vsypeme cukr a ještě chvilku za stálého míchání pražíme. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout. |
2 | Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou šťávou. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Vychladlé vločky smícháme se žloutkovou směsi, vmícháme tuhý sníh, nakonec přimícháme pomleté ořechy a oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. |
3 | Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Každou formičku naplníme do dvou třetin připravenou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 20 - 25 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme na jednotlivé talíře. |
4 | Smetanu s medem, vanilkovým cukrem a jemně pomletým zázvorem šleháme na tuhou šlehačku. Připravené suflé na talířcích ozdobíme zázvorovou šlehačkou, ke každé porci na talíř položíme po jednom kopečku vanilkové zmrzliny. Porce ozdobíme mátou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.