Jednoduchý recept

Mušle Meunière

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56373
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 l Mušle slávky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
55% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Mušle Meunière postup přípravy receptu:

1

Z mušlí před vařením oškrábeme všechny nečistoty, poté je opereme ve studené vodě. Urovnáme do kastrolu, přilijeme suché bílé víno, osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a sekanou petrželku, přikryjeme pokličkou, prudce vaříme 5 minut. Kastrol odstavíme a vmícháme máslo.

2

Mušle narovnáme na talíře a přelijeme vývarem. Nabíráme opatrně, protože na dně by mohl být písek z mušlí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo másla můžemae vmíchat 100 ml holandské omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept