Bezlepkový štrůdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový štrůdl
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56376 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
Na posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Těsto | |
50 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
50 g | Hera |
1 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Směs bezlepková na pečení Schär C |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Cuketo-jablková náplň | |
80 g | Cuketa |
2,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
100 g | Jablka |
Maková náplň | |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mák mletý |
150 g | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Bezlepkový štrůdl | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 146,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 78,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cuketa, Cukr krupice, Jablka, Cukr krupice, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mléko plnotučné, Směs bezlepková na pečení Schär C, Cukr skořicový, Mák mletý, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový štrůdl postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Schär C se špetkou soli, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, cukr, Heru, vejce a vlahé mléko. Těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladničky odpočinout. |
2 | Mezitím si dáme do rendlíku mléko, za stálého míchání přidáme pomletý mák, cukr a skořici. Povaříme ho několik minut a dáme ho vychladnout. |
3 | Oloupanou cuketu zbavíme semínek a na hrubém struhadle ji nastrouháme. |
4 | Omyté jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Jablka nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, přidáme cuketu, cukr, skořicovým cukrem a směs promícháme. |
5 | Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou asi 4 mm do tvaru obdélníku. Těsto potřeme makovou náplní, na ni rozetřeme jablka s cuketou, těsto svineme do závinu tak, že kratší okraje přehneme dovnitř (asi 3 cm), aby nám náplň nevytekla a poté těsto zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřté troubě na 180°C přibližně 40-45 minut. |
6 | Upečený závin necháme vychladnout. Nakrájený na plátky posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |