Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56376
Kategorie: Záviny

Ingredience

Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Těsto
50 g Cukr krupice
10 g Droždí
50 g Hera
1 dl Mléko plnotučné
200 g Směs bezlepková na pečení Schär C
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Cuketo-jablková náplň
80 g Cuketa
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
100 g Jablka
Maková náplň
100 g Cukr krupice
100 g Mák mletý
150 g Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Bezlepkový štrůdl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 203kJ
13% Sacharidy 46 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 83 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bezlepkový štrůdl postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Schär C se špetkou soli, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, cukr, Heru, vejce a vlahé mléko. Těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladničky odpočinout.

2

Mezitím si dáme do rendlíku mléko, za stálého míchání přidáme pomletý mák, cukr a skořici. Povaříme ho několik minut a dáme ho vychladnout.

3

Oloupanou cuketu zbavíme semínek a na hrubém struhadle ji nastrouháme.

4

Omyté jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Jablka nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, přidáme cuketu, cukr, skořicovým cukrem a směs promícháme.

5

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou asi 4 mm do tvaru obdélníku. Těsto potřeme makovou náplní, na ni rozetřeme jablka s cuketou, těsto svineme do závinu tak, že kratší okraje přehneme dovnitř (asi 3 cm), aby nám náplň nevytekla a poté těsto zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřté troubě na 180°C přibližně 40-45 minut.

6

Upečený závin necháme vychladnout. Nakrájený na plátky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept