Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56377 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
35 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka bezlepková Jizerka |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Tvarohová náplň | |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Tvaroh konzumní |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Drobenka | |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka bezlepková |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou | |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 130,3mg |
Draslík | 77,0mg |
Vláknina | 559,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 240,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Jizerka, Cukr vanilka, Tvaroh konzumní, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kvásek: do misky nalijeme 1 dl vlahé vody, přimícháme 10 g čerstvých kvasnic s cukrem a necháme kvásek vzejít. Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s 3 g soli. Přidáme 30 g rozpuštěného vlahého másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme a důkladně uhněteme, zakryjeme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: V misce si vymícháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 žloutkem. |
2 | Do misky dáme polohrubou bezlepkovou mouku, cukr a máslo. Prsty vše promneme tak, že vytvoříme drobenku. |
3 | Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem čtverečky velké asi 7 x 7 cm. Do středu 1/2 čtverečků lžičkou dáme tvarohovou náplň a do druhé poloviny nakrájených čtverečků dáme povidlovou náplň. Koláčky vytvoříme tak, že spojíme všechny 4 rohy těsta, silně je k sobě přitiskneme a poklademe je na pečící papír. Šátečky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. |
4 | Upečené vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem, dáme na mísu a podáváme. |