Bezlepkový potáhnutý dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový potáhnutý dort
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56378 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Džem meruňkový |
Těsto | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
150 g | Mouka bezlepková Jizerka |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
150 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
2 ks | Puding bezlepkový |
5 cl | Rum |
Potahová hmota | |
250 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
50 g | Kukuřičný slad |
500 g | Mléko plnotučné |
50 g | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 30,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 809,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Rum, Cukr moučkový, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Mouka bezlepková Jizerka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Puding bezlepkový, Kakao, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový, Kukuřičný slad nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový potáhnutý dort postup přípravy receptu:
1 | Do jedné mísy dáme 3 žloutky a utřeme je se 75 g cukru do pěny. Postupně k nim přimícháme 3 lžíce oleje a 150 g bezlepkové mouky Jizerka s ½ sáčku bezlepkového kypřícího prášku. |
2 | V druhé míse vyšleháme 3 bílky se 75g cukru na tuhý sníh., který zapracujeme do těsta ke žloutkům. Těsto rozdělíme na 3 části. Každou část těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme zvlášť v předehřáté troubě na 180°C. Tenké korpusy pečeme přibližně 10-15 minut dozlatova, upečené necháme vychladnout. |
3 | Připravíme krém. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme 2 bezlepkové vanilkové pudinky. Pudinky a cukr přimícháme do mléka, vaříme asi 1 minutu. Poté uvařený pudink dáme vychladnout. |
4 | Do misky si dáme měkké máslo, cukr, utřeme do pěny a za stálého šlehání přidáváme k máslu po lžicích pudink a ke konci rum. Vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky. |
5 | Připravíme potahovou hmotu na dort: do mísy prosejeme moučkový cukr se sušeným mlékem, přidáme kukuřičný slad, olej a kakao. Promícháme a uhněteme vláčné polotuhé těsto, které dáme na vál. Vyválíme tenkou placku, větší než je korpus. |
6 | První korpus potřeme džemem, na džem rozetřeme 1/3 krému. Položíme na krém druhý korpus těsta, který též potřeme džemem a 2/3 krému. Toto opakujeme ještě potřetí. Poslední vrstvu krému uhladíme a položíme na potahovou hmotu. Důkladně povrch i boky dortu uhladíme. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme . |