Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni
Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56380 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
10 ks | Nové koření celé |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
10 ks | Pepř černý celý |
4 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,8mg |
Vláknina | 933,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené. Podle toho jakou úpravu ryby potřebujeme, tak volíme do „rybí várky“ potřebné ingrerdience.