Recept

Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56380

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
10 ks Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
10 ks Pepř černý celý
4 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 306kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
78% Sodík 2 g
1% Bílkoviny 0 g

Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé i studené. Podle toho jakou úpravu ryby potřebujeme, tak volíme do „rybí várky“ potřebné ingrerdience.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept