Recept

Smetanové voňavé rohlíčky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56382
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
Těsto
80 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kardamom
80 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na potření vykynutého těsta
3 polévková lžíce Cukr krystal
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Voda cukrová
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 dl Voda pitná
Mouka na posypání těsta a vál
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
25% Sacharidy 90 g
45% Tuky 34 g
17% Sodík 332 mg
27% Bílkoviny 15 g

Smetanové voňavé rohlíčky postup přípravy receptu:

1

V hrnečku ve vlažném mléku rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné vlahé máslo, jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzešlý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme vykynout (přibližně 40 minut).

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Rozválíme na plát silný přibližně 2 cm, potřeme smetanou, přeložíme a znovu rozválíme. Tentokrát těsto potřeme vlahým rozpuštěným máslem (6 lžic) a postup opakujeme. Vypracujeme a vytvarujeme do válečku o průměru přibližně 6 cm. Nakrájíme na dílky, široké 4 - 5 cm. Z každého vytvarujeme rohlíčků. Dáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme přibližně 15 minut v teple znovu kynout.

3

V hrnečku v 1dl vody si rozmícháme lžíci cukru. Po vykynutí rohlíčky potřeme cukrovou vodou a hustě posypeme hrubým krystalovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C přibližně 25 - 30 minut do zlatova.

4

Smetanové rohlíčky s kardamomem necháme vychladnout a poté je podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept