Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Voňavé zázvorky 5 1
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 220 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56385

Ingredience

350 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
450 g Mouka pšeničná hrubá
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
25 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
8% Sacharidy 30 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 13 mg
6% Bílkoviny 3 g

Voňavé zázvorky postup přípravy receptu:

1

Cukr, žloutky a vejce vložíme do misky. Vše důkladně metlou ušleháme do husté světlé pěny. Prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně nastrouhaným zázvorem vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme na těsto, do kterého podle potřeby přidáme mouku. Těsto se nemá drolit, mělo by být hladké a dobře se dát rozválet.

2

Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném válu na velký plát, silný 5 - 6 cm. Vykrajovací formičkou vykrajujeme různé tvary, které skládáme na pečicím papírem vyložený plech. Necháme je na plechu 190 minut odpočinout a vysušit.

3

Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150 stupních 15 - 20 minut. Upečené zázvorky by měly mít stejnou barvu, jako když je vkládáme do trouby. Proces pečení zbytečně neprodlužujeme, protože zázvorky víc nezměknou.

Poznámka

Servírujeme studené. Zázvorky jsou vhodným vánočním cukrovím. Do těsta můžeme přidat také 1/2 lžičky skořice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Voňavé zázvorky
Podle uvedeného receptu, se mi těsto nepodařilo zpracovat do hmoty, kterou by šlo rozváletsickPo 15 minutách jsem vzdala úsilí a do vzniklé ( dosti sypké ) směsi, jsem přidala máslosunglassesPoté jsem směs krásně rozválelablinkZázvorky je dobré nedávat příliš k sobě, během pečení nabydou a to opravdu dost.-)Zázvor dávám čerstvý, nastrouhaný - přibližně 4 kávové lžičky, lépe vyzní jeho aroma:-) a nakonec i tento recept po vylepšení, není vůbec špatný:-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept