Jednoduchý recept

Měkké perníčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56387
Kategorie: Cukroví

Ingredience

200 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Koření perníkové
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 605kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 12 g
4% Sodík 81 mg
15% Bílkoviny 8 g

Měkké perníčky postup přípravy receptu:

1

Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc.

2

Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem.

3

Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou.

Poznámka

Vhodné jako vánoční cukroví. V návodu není uvedená doba chlazení těsta celou noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept