Recept

Švédské koňakové řezy

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56388
Kategorie: Řezy

Ingredience

Těsto
150 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Koňak
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Maizena - kukuřičný škrob
180 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
Na vytření pekáče a posypání řezů
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 772kJ
19% Sacharidy 69 g
54% Tuky 40 g
4% Sodík 88 mg
13% Bílkoviny 8 g

Švédské koňakové řezy postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.

2

Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept