Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56389
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
60 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
3 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
Na vytření pekáče
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 119kJ
22% Sacharidy 78 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 95 mg
21% Bílkoviny 12 g

Třené řezy na neděli postup přípravy receptu:

1

V rendlíku svaříme vodu, přidáme máslo, jakmile je rozpuštěné, necháme ho vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce postupně přidáváme utřené žloutky, za stálého míchání ještě přidáme vychladlé máslo a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze tří bílků. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.

2

Pečeme při 170°C přibližně 40 - 45 minut.

3

Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept