Švédské kornoutky plněné šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské kornoutky plněné šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56390 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
150 g | Džem pomerančový |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 205,2mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Džem pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské kornoutky plněné šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto. |
2 | Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.