Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56391
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
0,5 l Mušle slávky
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Čedar
125 ml Víno bílé
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 382kJ
5% Sacharidy 18 g
53% Tuky 40 g
42% Sodík 842 mg
49% Bílkoviny 28 g

Gratinované slávky postup přípravy receptu:

1

Z lastur malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, osolíme, zakryjeme, 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek a klademe je na ubrousek.

2

Lastury osušíme, vrátíme do nich vařené slávky, narovnáme na dno zapékací misky.

3

Do kastrolku dáme rozehřát 50 g másla, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme horkým mlékem, rozšleháme metlou a na mírném ohni necháme „táhnout“. Po 20 minutách zašleháme druhou polovinu másla a strouhaný sýr.

4

Omáčkou zalijeme mušle v zapékací misce a 5 minut gratinujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept