Ostrý vaječný dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý vaječný dip
Ostrý vaječný dip
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56392 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
4 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř cayenský |
4 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 355,3mg |
Draslík | 80,0mg |
Vláknina | 213,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý vaječný dip postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit. |
Poznámka
Ostrý dip podáváme jako studenou přílohu k vařenému, pečenému nebo uzenému masu.