Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56394
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 ml Bešamel
100 g Máslo čerstvé
5 ks Mušle svatojakubské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 370kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
29% Sodík 587 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mušle Saint-Jacque postup přípravy receptu:

1

Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.

2

Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.

3

Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.

4

Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.

5

V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.

6

Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept