Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56396
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
30 ks Hlemýždi
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 45 kcal
Kilojoule 190kJ
1% Sacharidy 5 g
1% Tuky 0 g
11% Sodík 220 mg
3% Bílkoviny 2 g

Šneci vaření postup přípravy receptu:

1

Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka, vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.

2

Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody (nejméně půl hodiny). Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept