Zapékaní šneci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaní šneci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56399 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Zapékaní šneci | |
---|---|
3 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Veka |
100 ml | Víno madeira |
Šneci vaření [56396] | |
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
30 ks | Hlemýždi |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 340,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Celer bulvový, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Veka, Hlemýždi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaní šneci postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo s vejci, osolíme, opepříme, přidáme v mléce namočeno veku, strouhanku, rozdrcený česnek, víno Madeira, nakrájené filety z ačoviček a drobně nasekané vařené hlemýždě. Vytvořenou vláčnou hmotu dobře promícháme a vytvoříme z ní 30 šištiček, které jednou stranou zasuneme do vypraných ulit. |
2 | Naplněné ulity urovnáme na ohnivzdornou mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut. |
3 | Hlemýždě podáváme v nádobě, ve které jsme je pekli. |
4 | Šneci vaření [56396]: |
5 | Šneky necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka šneků vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka a vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru. |
6 | Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout. |
Poznámka
Servírujeme teplé.