Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56399
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Zapékaní šneci
3 ks Ančovička - filety
2 stroužek Česnek
200 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Veka
100 ml Víno madeira
Šneci vaření [56396]
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
30 ks Hlemýždi
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 862kJ
16% Sacharidy 58 g
51% Tuky 38 g
22% Sodík 448 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapékaní šneci postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme máslo s vejci, osolíme, opepříme, přidáme v mléce namočeno veku, strouhanku, rozdrcený česnek, víno Madeira, nakrájené filety z ačoviček a drobně nasekané vařené hlemýždě. Vytvořenou vláčnou hmotu dobře promícháme a vytvoříme z ní 30 šištiček, které jednou stranou zasuneme do vypraných ulit.

2

Naplněné ulity urovnáme na ohnivzdornou mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

3

Hlemýždě podáváme v nádobě, ve které jsme je pekli.

4

Šneci vaření [56396]:

5

Šneky necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka šneků vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka a vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.

6

Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept