Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56400
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Koňak
350 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé
Šneci vaření [56396]
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
30 ks Hlemýždi
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
7% Sacharidy 26 g
4% Tuky 3 g
20% Sodík 392 mg
10% Bílkoviny 6 g

Šneci po dijonsku postup přípravy receptu:

1

Suché bílé víno svaříme na pětinu původního množství a necháme vychladnout.

2

Žampiony osmahneme na 50 g másla a nasekáme nadrobno.

3

Napěníme máslo, přidáme drobně nakrájenou šalotku, posekanou petrželku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, svařené víno, žampiony a koňak.

4

Vzniklou hmotou naplníme čisté ulity. Do každé ulity zasuneme tělíčko hlemýždě, ulity narovnáme na speciální šnekovou mísu a pečeme v troubě asi 15 minut.

5

Podáváme v nádobě, ve které jsme šneky pekli.

6

Šneci vaření [56396]:

7

Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme tělíčka a vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené hlemýždě necháme zchladnout ve vývaru.

8

Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Poté je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Poznámka

V případě, že nemáme šnekovou mísu, pokryjeme dno ohnivzdorné mísy vrstvou soli a hlemýždě uložíme tak, aby máslo z náplně nevyteklo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept