Recept

Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56403

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 357kJ
12% Sacharidy 42 g
49% Tuky 37 g
21% Sodík 426 mg
16% Bílkoviny 9 g

Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb postup přípravy receptu:

1

Čtyři plátky chleba nakrájíme na kostičky, v pánvi na rozpáleném oleji s máslem chleba osmažíme do zlatova.

2

Do smaltovaného hrnce nalijeme 5 dl světlého piva, 2,5 dl smetany, ve které jsme rozšlehali 2 žloutky a cukr podle chuti. Hrnec s ingrediencemi položíme na síťku do většího hrnce, ve kterém máme cca litr vody. Vodu přivedeme k varu. Pivo se smetanou za stálého šlehání zahříváme nad párou a šleháme do pěny. Jakmile by měla tekutina přijít k varu, odstavíme ji z plotny, protože se nesmí vařit.

3

Pivní "polévku" podáváme s osmaženým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept