Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56407

Ingredience

800 g Bramborový knedlík
1 ks Cibule
1000 g Kachna domácí
100 g Kachní drůbky
30 ml Koňak
2 kávová lžička Majoránka
100 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Veka
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 888kJ
15% Sacharidy 55 g
87% Tuky 65 g
18% Sodík 366 mg
47% Bílkoviny 27 g

Rouenská kachna postup přípravy receptu:

1

Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.

2

Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.

3

Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

4

Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

5

Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept