Rybí koprová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí koprová omáčka
Rybí koprová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56408 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
130 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 409,2mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 250,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí koprová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. |
2 | Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny, |
3 | Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Koprovou omáčkou z rybího vývaru přeléváme vařené, dušené nebo pečené ryby. Pokud místo rybího vývaru použijeme hovězí nebo drůbeží vývar, omáčkou přeléváme různě upravené maso.