Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56408
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
130 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
4 polévková lžíce Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 427kJ
1% Sacharidy 3 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 221 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rybí koprová omáčka postup přípravy receptu:

1

Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.

2

Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny,

3

Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Koprovou omáčkou z rybího vývaru přeléváme vařené, dušené nebo pečené ryby. Pokud místo rybího vývaru použijeme hovězí nebo drůbeží vývar, omáčkou přeléváme různě upravené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept