Recept

Žloutková omáčka se smetanou a rybím vývarem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56409
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
3 dl Vývar rybí
Vyšlehané žloutky
4 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
1% Sacharidy 3 g
36% Tuky 27 g
22% Sodík 443 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žloutková omáčka se smetanou a rybím vývarem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme rybí vývar a smetanu. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 15 minut.

2

V misce vyšleháme 4 žloutky se třemi lžícemi chladného rybího vývaru do pěny. Provařenou jíšku odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme vyšlehané žloutky. Hladkou omáčku za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a mícháme do potřebné hustoty. Nalijeme do omáčníku a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Žloutkovou omáčku z rybího vývaru přeléváme na vařené, dušené nebo pečené ryby. Pokud místo rybího vývaru použijeme hovězí nebo drůbeží vývar, omáčkou přeléváme různě upravené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept