Recept

Salát s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56410
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

700 g Brambory
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
400 g Jehněčí maso
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Med včelí
40 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
10% Sacharidy 37 g
31% Tuky 23 g
25% Sodík 508 mg
31% Bílkoviny 17 g

Salát s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso pokrájíme na plátky, zakápneme olejem, posypeme solí, pepřem, oreganem a koření do masa důkladně vetřeme. Na pánvi rozpálíme olej, 5 minut maso opékáme, dokud není pořádně propečené. Následně maso rozkrájíme na kostičky.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme vařit v osolené vodě na deset minut. Po pěti minutách přidáme fazolky. Zeleninu zcedíme, dáme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, na kostičky krájenou cibuli, maso, vše zalijeme šťávou z masa.

3

Do mixéru dáme med, mátu, limetkovou šťávu a hořčici. Chvíli směs promixujeme a zalijeme salát. Ten promícháme, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept