Salát s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s jehněčím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56410 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
700 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
400 g | Jehněčí maso |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
40 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 961,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 374,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 956,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Limetka, Máta, Med včelí, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso pokrájíme na plátky, zakápneme olejem, posypeme solí, pepřem, oreganem a koření do masa důkladně vetřeme. Na pánvi rozpálíme olej, 5 minut maso opékáme, dokud není pořádně propečené. Následně maso rozkrájíme na kostičky. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme vařit v osolené vodě na deset minut. Po pěti minutách přidáme fazolky. Zeleninu zcedíme, dáme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, na kostičky krájenou cibuli, maso, vše zalijeme šťávou z masa. |
3 | Do mixéru dáme med, mátu, limetkovou šťávu a hořčici. Chvíli směs promixujeme a zalijeme salát. Ten promícháme, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.