Recept

Kachní roláda plněná kuřetem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 360 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56412

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kachna mražená
150 g Kachní drůbky
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kuře
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,4 kg Vepřová krkovička
200 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 311kJ
1% Sacharidy 2 g
119% Tuky 90 g
17% Sodík 347 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kachní roláda plněná kuřetem postup přípravy receptu:

1

Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

2

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

3

Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.

4

Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.

5

Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.

6

Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.

7

Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.

8

Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rolády

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept