Kachní roláda plněná kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 360 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní roláda plněná kuřetem
Celkový čas: | 360 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56412 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kachna mražená |
150 g | Kachní drůbky |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Kuře |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
4 ks | Vejce slepičí |
1,4 kg | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 225,8mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 403,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Kmín drcený, Kuře, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Kachní drůbky, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní roláda plněná kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru. |
2 | Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. |
3 | Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky. |
4 | Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití. |
5 | Větší kachnu vykostíme stejným způsobem. |
6 | Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti. |
7 | Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky. |
8 | Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rolády
teprve studuji recept, asi to zvládnu