Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56414
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
700 g Jablka
1 ks Kachna mražená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Solamyl
11 polévková lžíce Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,513 kcal
Kilojoule 6 329kJ
5% Sacharidy 17 g
189% Tuky 142 g
185% Sodík 4 g
78% Bílkoviny 44 g

Kachna pečená s jablky postup přípravy receptu:

1

Menší, tvrdší, pokud možno kyselá jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a na jejich místo zasuneme plátek anglické slaniny a opepříme.

2

Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme a ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme jablky a zašijeme.

3

Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

4

Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

5

Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Podáváme s jablkovou kaší přelitou vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept