Jednoduchý recept

Kuře na pórku s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 56415

Ingredience

300 g Kuřecí prsa
1 ks Limetka
200 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pažitka
250 g Pórek
200 g Rýže jasmínová
200 ml Vývar zeleninový
250 g Žampiony čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
15% Sacharidy 54 g
14% Tuky 11 g
24% Sodík 482 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kuře na pórku s rýží postup přípravy receptu:

1

Rýži připravíme dle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a žampiony na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí maso spolu s žampiony 5 minut smažíme. Jakmile je maso lehce propečené, přidáme do pánve pórek a dále smažíme, dokud není maso zcela propečené.

2

Nyní přidáme do pánve mléko, vývar a mouku. Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a vaříme 5 minut. Na závěr už jen přidáme pažitku, nasekanou limetkovou kůru a důkladně vše promícháme.

3

Podáváme spolu s připravenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept