Pečená kachna bez kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna bez kostí
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56419 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kachna mražená |
150 g | Kachní drůbky |
0,5 polévková lžíce | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 587,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Kachní drůbky, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená kachna bez kostí postup přípravy receptu:
1 | Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. |
2 | Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru. |
3 | Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. |
4 | Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči. |
5 | Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky. |
6 | Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení kachny.