Recept

Pečená kachna bez kostí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56419
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Kachna mražená
150 g Kachní drůbky
0,5 polévková lžíce Kmín celý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
800 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,060 kcal
Kilojoule 4 433kJ
1% Sacharidy 3 g
131% Tuky 98 g
12% Sodík 237 mg
72% Bílkoviny 41 g

Pečená kachna bez kostí postup přípravy receptu:

1

Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

2

Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

3

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

4

Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.

5

Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.

6

Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení kachny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept