Jednoduchý recept

Hrozinková omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56420
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Hrozinky
50 g Máslo čerstvé
5 dl Masový vývar
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
Jíška
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
7% Sacharidy 25 g
25% Tuky 19 g
29% Sodík 588 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hrozinková omáčka postup přípravy receptu:

1

Hrozinky omyjeme a dáme do misky. Přilijeme 2 dl vody a necháme je namočené 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.

2

Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme masový studený vývar a metličkou jíšku rozšleháme dohladka. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme hrozinky, dochutíme třtinovým cukrem, octem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvé máslo.

3

Omáčkou přelévame dušené nebo vařené maso či ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept