Nadívaná štrasburská kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná štrasburská kachna
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56421 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Játra drůbeží |
1 ks | Kachna mražená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
100 ml | Mléko čerstve polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 155,8mg |
Draslík | 239,2mg |
Vláknina | 666,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kachna mražená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Žemle tuková, Mléko čerstve polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná štrasburská kachna postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet. |
2 | Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala. |
3 | Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme. |
4 | Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou. |