Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s bílým vínem a žampióny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56423
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Červená asijská šalotka
2 dl Hovězí vývar základní
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
110 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
0,7 dl Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 236 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rajčatová omáčka s bílým vínem a žampióny postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné šalotky drobně pokrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Zelenou petrželku omyjeme, vodu setřepeme a nakrájíme ji nadrobno.

2

V hrnci si na rozpáleném másle (60 g) zpěníme šalotky, poté k nim přidáme žampióny, osolíme, opepříme a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme asi 10-12 minut. Přidáme rajčata, přilijeme hovězí vývar (1.5 dl), bílé víno a pomalu pod pokličkou vaříme 15-17 minut. Maizenu si rozmícháme v 0.5 dl hovězího vývaru a omáčku zahustíme. Povaříme jen 1 minutu, přimícháme čerstvé máslo (50 g) a podáváme.

Poznámka

Rajčatovou omáčku podáváme k dušenému nebo pečenému telecímu, vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept