Recept

Skandinávská omáčka s kapary

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56428

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 dl Voda pitná
5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
25% Sodík 499 mg
10% Bílkoviny 6 g

Skandinávská omáčka s kapary postup přípravy receptu:

1

Konzervované kapary scedíme a pokrájíme nadrobno. V misce si ve smetaně rozšleháme 1 žloutek. V hrnci si rozpustíme máslo (50 g), přimícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studený rybí vývar a při mírné teplotě jíšku rozšleháme metličkou a povaříme za častého míchání asi 15-20 minut. V 0.5 dl vody si rozmícháme 1 lžičku cukru s 1 lžičkou octa. Octový nálev přimícháme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, sůl a pepř podle chuti. Omáčku vaříme další 1-2 minuty, poté ji odstavíme z plotny, přimícháme smetanu se žloutkem, čerstvé máslo (50 g) a podáváme.

Poznámka

Omáčkou přeléváme vařené nebo dušené ryby. Pokud místo rybího vývaru použijeme masový vývar, omáčkou přeléváme pečené nebo vařené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept