Kuřecí salát s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s borůvkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56430 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Borůvky |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Kuřecí maso pečené |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Ořechy Kešu |
100 g | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Šunka od kosti |
75 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 65,1mg |
Draslík | 337,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cibule, Cukr krupice, Ořechy Kešu, Řeřicha, Šunka od kosti, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí maso pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, totéž uděláme se šunkou. Cibuli nakrájíme na plátky. Ve velké míse smícháme ocet, cukr, olej, cibuli a listy řeřichy a salátu. Vše důkladně promícháme. |
2 | Do směsi přidáme borůvky, oříšky a nadrobenou nivu. Vše jen pořádně promícháme, rozdělíme na talíře, přidáme maso a můžeme podávat. |