Rychlé jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé jehněčí
Rychlé jehněčí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Baharat |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Máta |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 124,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Máta, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Baharat, Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na oleji. Vložíme maso a koření baharat. Mícháme další 1 minutu, poté přidáme rozinky a pokrájená loupaná rajčata. |
2 | Po dalších 2 minutách přidáme do směsi nadrobno nasekanou mátu, vše ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Podáváme spolu s čerstvým pečivem.