Recept

Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56440

Ingredience

1 ks Kachna domácí
120 g Kečup
160 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 ks Pomeranče
1 kávová lžička Solamyl
1,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
300 ml Víno bílé
Mandlové krokety [56435]
600 g Brambory
60 g Mandle
650 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
200 g Olej rostlinný
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,533 kcal
Kilojoule 6 415kJ
55% Sacharidy 197 g
84% Tuky 63 g
37% Sodík 739 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami postup přípravy receptu:

1

Z kachny odstraníme poslední část křídel, očistíme ji, omyjeme, nakrájíme na 6 porcí, které částečně vykostíme.

2

Porce kachny vhodíme do hrnce se studenou vodou, rychle zahřejeme na 90°C a ihned scedíme.

3

V hluboké pánvi rozpálíme 100 g másla, porce dorůžova osmahneme, přilijeme suché bílé víno a 100 ml vody, osolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

4

Pomeranče umyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a seřízneme z nich malým nožem co nejtenčí vrstvičku kůry. Tu nakrájíme na nudličky, povaříme 5 minut ve 1/4 l slané vody a scedíme.

5

Pomeranče oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, z kterých odstraníme zrníčka, lehce je poprášíme paprikou a nahřejeme na pánvi s rozehřátým máslem (zbylých 60 g).

6

Do pánve s kachnou přidáme kečup a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme.

7

Na talíř klademe porce kachny přelité omáčkou, na ně navršíme plátky pomerančů a obložíme mandlovými kroketami.

8

Mandlové krokety [56435]:

9

Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.

10

Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept