Recept

Albánská kachna s rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56441

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Kachna mražená
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Paprikové lusky čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
300 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Šunka uzená
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,720 kcal
Kilojoule 7 198kJ
6% Sacharidy 22 g
211% Tuky 159 g
27% Sodík 535 mg
94% Bílkoviny 53 g

Albánská kachna s rýží postup přípravy receptu:

1

Kachnu zbavíme konců křídel, očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme.

2

V kastrolku na 1 lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme a nakonec mimo plotnu vmícháme vejce. Kachnu naplníme rýžovou směsí, zašijeme ji a na sádle, ve středně rozehřáté troubě, bez podlévání vodou 2.5 hodiny pečeme.

3

Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme stopek a zrníček, vhodíme do vařící osolené vody, 5 minut povaříme a scedíme. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, osolíme a podusíme na másle. Půlky paprik naplníme podušenými rajčaty, narovnáme je do zapékací misky, pokapeme 1 lžící oleje a 15 minut zapékáme. Hotové je posypeme nasekanou petrželkou.

4

Upečenou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

5

Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, přelijeme šťávou a obložíme zapečenými paprikami. Jinou přílohu nepodáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept