Jehněčí v rybízové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v rybízové marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
700 g | Jehněčí kotlety |
40 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
50 g | Rybíz červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Jehněčí kotlety, Rozmarýn sušený, Rybíz červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v rybízové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme rybíz, hořčici a rozmarýn, vše rozmixujeme dohladka. Maso pokrájíme na plátky a vetřeme do masa sůl a pepř. Gril rozpálíme na maximální teplotu a maso grilujeme cca 10 minut, dokud není maso dokonale propečené. Celou dobu maso potíráme rybízovou směsí, kterou jsme si připravili předem. |
2 | Bagetu pokrájíme na plátky a na poslední 2 minuty ji přidáme na gril, aby se nám opekla dokřupava. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme také použít grilovanou zeleninu.