Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56444
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Omáčka
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Vývar rybí
Vařené krevetky
200 g Krevety tygří
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
1% Sacharidy 3 g
51% Tuky 38 g
42% Sodík 835 mg
21% Bílkoviny 12 g

Krevetková omáčka postup přípravy receptu:

1

Hluboce zmražené loupané krevetky dáme do chladničky a necháme je přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky důkladně očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky promyjeme a oloupeme je, až když jsou polorozmrazené (jde to takto lépe).

2

Do hrnce dáme 1.5 l vody s 1 lžící soli. Jakmile přivedeme vodu k varu, vložíme do ní krevetky a ihned zmírníme teplotu. Když se voda začne vařit, podle velikosti vaříme krevety takto: malé a střední krevetky vaříme přibližně 3-4 minuty. (Velké krevety vaříme 5-8 minut a obří krevety 7-8 minut.)

3

Když se barva schránek změní na příjemně mléčně růžovou barvu, krevety jsou uvařené. Na zkoušku 1 krevetu rozkrojíme a tak zkontrolujeme, jestli jsou krevety uvařené. Vyjmeme je a necháme v sítu okapat.

4

V hrnci si rozpustíme máslo (50 g), přimícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studený rybí vývar, při mírné teplotě jíšku šleháme metličkou a povaříme ji za častého míchání asi 15-20 minut. Přidáme smetanu, krevetky pokrájíme na menší kousky, vložíme je do omáčky a krátce povaříme.

5

Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme čerstvé máslo (50 g) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept