Jehněčí steak na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí steak na zelenině
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
500 g | Jehněčí kýta |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
4 kávová lžička | Provensálské koření |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Jehněčí kýta, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Provensálské koření, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí steak na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Cibuli pokrájíme nadrobno, papriku na nudličky, cuketu na kolečka. Rozpálíme na pánvi olej a pokrájenou celeninu spolu s prolisovaným česnekem a provensálským kořením pět minut smažíme, dokud nám zelenina nezměkne. |
2 | Mezitím si můžeme nakrájet maso na plátky, potřít ho solí s pepřem a také osmahnout na rozpáleném oleji do měkka. Na závěr už jen přidáme k zelenině pokrájená rajčata, dvě minuty ještě zeleninu povaříme a podáváme spolu s masem. |