Jednoduchý recept

Jehněčí dušené plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 56446

Ingredience

1 ks Brambory
1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
1 špetka Kari koření
40 ml Olej olivový
20 g Ořechy Kešu
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Protlak rajčatový sterilovaný
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 300 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jehněčí dušené plátky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na nudličky, brambory na kostičky. Rozpálíme na pánvi olej a pokrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem 5 minut osmažíme, dokud nám zelenina nezměkne.

2

Maso nakrájíme na plátky a přidáme k zelenině, okořeníme kari, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pokrm zalijeme vývarem a rajčatovým protlakem. Důkladně zamícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit, aby nám maso změklo. Na závěr už jen posypeme nasekanými oříšky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept