Jehněčí dušené plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí dušené plátky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
1 špetka | Kari koření |
40 ml | Olej olivový |
20 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 100,9mg |
Draslík | 323,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 613,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kari koření, Ořechy Kešu, Paprika červená, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí dušené plátky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na nudličky, brambory na kostičky. Rozpálíme na pánvi olej a pokrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem 5 minut osmažíme, dokud nám zelenina nezměkne. |
2 | Maso nakrájíme na plátky a přidáme k zelenině, okořeníme kari, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pokrm zalijeme vývarem a rajčatovým protlakem. Důkladně zamícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit, aby nám maso změklo. Na závěr už jen posypeme nasekanými oříšky a podáváme. |