Vanilkové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkové suflé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56447 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na vymazaní formiček | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 458,2mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkové suflé postup přípravy receptu:
1 | Smetanu v kastrůlku povaříme spolu s vydlabanou vanilkovou dření. Přisypeme vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Smícháme dohromady máslo s moukou, přidáme do smetanové hmoty. Rychlým mícháním metličkou dobře rozšleháme na hladkou hmotu. Povaříme přibližně 2-3 minuty. Hmotu stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně vmícháme žloutky. Nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh. |
2 | Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé naplníme do 2/3 připraveným těstem. Ihned vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Upečené suflé vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. |
Poznámka
Suflé podáváme teplé.