Játra s pórkem na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s pórkem na smetaně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
150 g | Slanina vepřová |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 373,0mg |
Draslík | 588,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 24g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra s pórkem na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na nudličky a tři minuty ji smažíme na rozpáleném oleji. Slaninu vyjmeme a na vypečeném tuku dáme smažit pokrájená játra cca 2 minuty z každé strany. Jatrá vyjmeme a dáme stranou ke slanině. |
2 | Pórek pokrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a dvě minuty vaříme, dokud nám nezměkne. Na závěr už jen smícháme všechny suroviny dohromady, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. |