Jednoduchý recept

Játra s pórkem na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56448
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Játra vepřová
1 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
150 g Slanina vepřová
80 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 28 g
36% Sodík 717 mg
56% Bílkoviny 31 g

Játra s pórkem na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slaninu pokrájíme na nudličky a tři minuty ji smažíme na rozpáleném oleji. Slaninu vyjmeme a na vypečeném tuku dáme smažit pokrájená játra cca 2 minuty z každé strany. Jatrá vyjmeme a dáme stranou ke slanině.

2

Pórek pokrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a dvě minuty vaříme, dokud nám nezměkne. Na závěr už jen smícháme všechny suroviny dohromady, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept