Jednoduchý recept

Pomerančové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56449
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

80 g Cukr krupice
60 ml Likér pomerančový
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
250 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazaní formiček
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
Na dohotovení
60 g Cukr moučkový
70 ml Likér pomerančový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 461kJ
18% Sacharidy 64 g
67% Tuky 50 g
4% Sodík 81 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pomerančové suflé postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.

2

Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.

3

Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé. Povrch suflé můžeme pokapat namísto pomerančového likéru, pomerančovým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept