Jednoduchý recept

Ovocné skořicové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56450
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
70 g Cukr krupice
2 ks Jablka
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na vymazaní formiček
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hrubá
Na dokončení
50 g Cukr moučkový
20 g Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
13% Sacharidy 45 g
45% Tuky 33 g
3% Sodík 55 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ovocné skořicové suflé postup přípravy receptu:

1

Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.

2

Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.

3

Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept